The Nerd Shepherd

“Fire Emblem” vanaf vrijdag Gratis Speelbaar voor Nintendo Switch Online-gebruikers

Still 'Fire Emblem' via TGDB

Fire Emblem, de bekende Game Boy Advance-game, zal vanaf volgende week vrijdag speelbaar zijn via het Nintendo Switch Online-platform, zo heeft Nintendo aangekondigd. Hoewel het niet de eerste Fire Emblem-game is, markeert het de eerste keer dat de serie buiten Japan werd uitgebracht. In het Westen staat het spel eenvoudigweg bekend als “Fire Emblem”, terwijl het in Japan bekend staat als “Fire Emblem: The Blazing Blade” en als de zevende game in de reeks wordt beschouwd.

Fire Emblem voor de Game Boy Advance neemt spelers mee op een avontuur waarin ze de hoofdpersonages Eliwood, Lyn en Hector begeleiden op hun reis door Elibe om Eliwoods vermiste vader te vinden. Dit avontuur zorgt voor turn-based gevechten, waar spelers strategisch moeten nadenken en hun eenheden op het slagveld moeten inzetten om de vijand te verslaan. Een opvallend kenmerk van Fire Emblem is het concept van “permadeath” – als een personage sterft tijdens gevechten, is er geen mogelijkheid om hem of haar later in het spel terug te krijgen. Dit creëert een gevoel van urgentie en dwingt spelers om zorgvuldig met hun eenheden om te gaan. In latere spellen binnen de reeks werd permadeath optioneel gemaakt, waardoor spelers de keuze kregen om deze uitdaging al dan niet aan te gaan.

LEES OOK | The Legend of Zelda-verfilming onvermijdelijk na gigantisch succes van The Super Mario Bros. Movie

Om toegang te krijgen tot Fire Emblem op de Nintendo Switch, hebben spelers niet alleen een actief Nintendo Switch Online-abonnement nodig, maar ook een uitbreidingspas. Deze uitbreidingspas biedt niet alleen toegang tot het Game Boy Advance-kanaal, maar ook tot het Nintendo 64-kanaal, waardoor spelers kunnen genieten van een breed scala aan klassieke Nintendo-games op hun moderne spelconsole.

Op dit moment biedt het Game Boy Advance-kanaal op de Nintendo Switch al toegang tot een selectie van tien games, waaronder populaire titels zoals The Legend of Zelda: The Minish Cap, Mario Kart: Super Circuit, Metroid Fusion, WarioWare Inc: Mega Microgames en de Super Mario Advance-serie (de delen 1, 2, 3 en 4). Met de toevoeging van Fire Emblem krijgen spelers de mogelijkheid om een klassieke tactische RPG te ervaren die een belangrijke rol heeft gespeeld in het vormgeven van het genre en een fanbase over de hele wereld heeft opgebouwd.

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen