Spraakmakende animatiefilm "White Plastic Sky" draait vanaf 2 november in de bioscoop

Films
maandag, 25 september 2023 om 14:54
white plastic sky still 03
In een tijd waarin de aarde kreunt onder de last van vervuiling en klimaatverandering, presenteert "White Plastic Sky" ons een ongebruikelijke oplossing voor de milieuproblemen van de toekomst: transformatie in bomen. Ja, je hebt het goed gelezen! Deze animatiefilm, uit de schatkist van het Filmfestival Berlijn 2023, neemt je mee naar een wereld waarin de mensheid slechts kan voortleven door op 50-jarige leeftijd te veranderen in majestueuze bomen.
Het jaar is 2123, en de mensheid woont verscholen onder immense koepels die hen beschermen tegen de verwoestende effecten van de buitenwereld. Binnen deze koepels is zuurstof schaars, en de voedselvoorziening is laag. De enige manier om te overleven is door de bomen te worden die de lucht zuiveren en voedsel produceren. Dit bizarre, doch intrigerende concept vormt de kern van het verhaal.
white plastic sky still 07 1140x536
Still 'White Plastic Sky' via whiteplasticsky
Hoofdpersoon Stefan ontdekt dat zijn geliefde Nora zich vrijwillig heeft aangemeld om haar lichaam te doneren voordat ze de leeftijd van 50 bereikt. Dit betekent dat ze haar menselijke vorm zal verlaten en een boom zal worden om de samenleving te ondersteunen. Stefan, vastberaden om zijn liefde voor Nora te redden, begint aan een episch avontuur dat hem door een wereld vol gevaar en intriges zal leiden. Zal hij op tijd komen om haar transformatie te voorkomen, en zo hun liefde redden?
white plastic sky still 02 1140x536
Still 'White Plastic Sky' via whiteplasticsky
Een van de meest opvallende aspecten van "White Plastic Sky" is de hybride aanpak van animatie. De makers wilden de emoties van echte acteurs vastleggen en overbrengen naar geanimeerde personages. Hoe deden ze dat? Met behulp van de Rotoscope-techniek. Dit betekent dat de acteurs daadwerkelijk op het scherm verschijnen en later worden omgezet in geanimeerde karakters, waardoor de film een menselijk en emotioneel element behoudt te midden van de futuristische setting.
tiw0bwpkjsfkehcj2tt3eiqnwxx 1140x570
Still 'White Plastic Sky' via TMDB
Mis deze buitengewone reis naar de toekomst van de mensheid niet. "White Plastic Sky" belooft een visueel en emotioneel spektakel te worden dat je niet snel zult vergeten. Vanaf 2 november kun je deze verbluffende film ervaren in de bioscoop. Bekijk hieronder de trailer om alvast een voorproefje te krijgen van deze buitengewoon unieke animatiefilm.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!