Weekend Filmtip: De ideale opwarmer voor de aankomende bioscoopsensatie met Denzel Washington

Films
vrijdag, 01 september 2023 om 10:38
ccbq5f0cwiisqcsk5ufuhqifma0
Iedere week struinen we door de TV-gids op zoek naar de filmtip van het weekend, met deze week de meedogenloze actiethriller "The Equalizer" waarin Washington schittert als Robert McCall, een schijnbaar gewone medewerker in een bouwmarkt wiens geheimen het kloppende hart vormen van deze onvergetelijke film.
iawp1mlh6qa9hokyvzva33oahgz 1140x570
Still 'The Equalizer' via TMDB
Wanneer we Robert McCall voor het eerst ontmoeten, lijkt hij niets meer dan een rustige, onopvallende man met een doodgewone baan in een bouwmarkt. Maar de schijn bedriegt. Als voormalig lid van een geheim overheidsagentschap brengt Robert een schat aan vaardigheden en expertise met zich mee, die hij uiteindelijk opnieuw moet aanspreken in deze spannende film.

Een onwaarschijnlijke held

Het verhaal neemt een dramatische wending wanneer Robert tijdens een van zijn slapeloze nachten de jonge Teri, gespeeld door Chloë Grace Moretz, leert kennen. Als hij ontdekt dat Teri wordt gedwongen in de prostitutie te werken door meedogenloze Russische gangsters, kan Robert niet toekijken. Hij besluit actie te ondernemen en haar te bevrijden, wat hem in een meedogenloze strijd tegen de onderwereld doet belanden. Om Teri te redden, moet Robert de hele bende uitschakelen. Hier komen de vaardigheden uit zijn vorige leven als overheidsagent goed van pas. In een aangrijpende reeks confrontaties elimineert Robert de ene na de andere Russische schurk, wat leidt tot een zinderende climax.

The Equalizer 3

Met een indrukwekkende opbrengst van bijna 200 miljoen dollar, was "The Equalizer" een aanzienlijk succes, en het is dan ook geen wonder dat er vervolgfilms zijn gemaakt. "The Equalizer 2" ging in première in augustus 2018, en momenteel draait "The Equalizer 3" in de bioscopen. Als je zaterdagavond om 22.15 uur in de stemming bent voor actie, kun je "The Equalizer" bekijken op RTL 7.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!