Weekend Filmtip: Ryan Reynolds als de beroemde gele muis in "Pokémon Detective Pikachu"

Films
donderdag, 21 september 2023 om 9:55
pl29mm6fakhj3vgcvximrarhkw0
Iedere week struinen we door de TV-gids op zoek naar de filmtip van het weekend, met deze week de succesvolle live-action adaptatie van onze favoriete Pokémon: Pikachu in "Pokémon Detective Pikachu." De film is zondagmiddag te zien op BBC One.
Pokémon Detective Pikachu is een mysterieuze fantasiekomedie uit 2019, geregisseerd door Rob Letterman. Gebaseerd op de Pokémon-franchise, is de film een losse bewerking van het gelijknamige videospel uit 2016. Het script werd geschreven door Letterman, Dan Hernandez, Benji Samit en Derek Connolly, gebaseerd op een verhaal van Hernandez, Samit en Nicole Perlman. De productie lag in handen van Legendary Pictures en Toho. Deze film was de allereerste live-action Pokémon-film en de eerste live-action film gebaseerd op een Nintendo-game sinds "Super Mario Bros." (1993).
skk3cr19ikizbcmfzn1ovr2qtry 1140x570
Still 'Pokémon Detective Pikachu' via TMDB
Ryan Reynolds leent zijn stem en gezichtsuitdrukkingen aan Pikachu, terwijl Justice Smith, Kathryn Newton, Suki Waterhouse, Omar Chaparro, Chris Geere, Ken Watanabe en Bill Nighy de live-action rollen vertolken. Het verhaal volgt voormalig Pokémon-trainer Tim Goodman en de titulaire Pokémon terwijl ze proberen het mysterieuze verdwijnen van Tims vader, Harry, op te lossen.
2iweh6shgyqbrevufpgzo4bvd7e 1140x570
Still 'Pokémon Detective Pikachu' via TMDB
Het verhaal begint wanneer Tim Goodmans vader op mysterieuze wijze wordt ontvoerd. Op een dag ontmoet Tim Pikachu, een eigenaardig pratend wezen dat misschien niet zo sterk en wendbaar is als andere Pikachu's, maar beweert een uitstekende detective te zijn. Samen beginnen ze aan een missie om Tims vader te vinden.
skk3cr19ikizbcmfzn1ovr2qtry 1140x570
Still 'Pokémon Detective Pikachu' via TMDB
Pokémon Detective Pikachu is zondagmiddag om 16.00 te zien via BBC One, zonder reclameonderbrekingen! Het is de ideale zondagmiddagfilm, vooral met het onstuimige herfstweer van dit weekend. Ben jij van plan om te kijken? Mis deze avontuurlijke Pokémon-film vol humor niet!
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!