Weekend Filmtip: Meeslepende hervertelling van Pocahontas zondag op TV

Films
donderdag, 27 juli 2023 om 16:46
p8a3lh09i6d4oa9uzx07qmxmykn
Elke week struinen we door de tv-gids op zoek naar dé filmtip voor het weekend. Met deze week de eigenzinnige hervertelling van de legende van Pocahontas. in "The New World" neemt regisseur Terrence Malick ons mee op een betoverende reis naar het verleden. Hoewel deze historische weergave niet altijd even accuraat is, weet Malick met zijn karakteristieke vertelstijl een meeslepende en poëtische ervaring te creëren die zowel bekende als nieuwe elementen in het verhaal naar voren brengt.
1bhmdgrcktj3l7mvyllacrh5vt1 1140x570
Still 'The New World' via TMDB

Engelse Kolonisten

In 1607 zetten de Engelsen voet aan land in Amerika en stichtten ze de nederzetting Jamestown. The New World begint op dit cruciale moment in de geschiedenis, waar twee werelden elkaar ontmoeten. Het is in deze setting dat we getuige zijn van de eerste ontmoetingen tussen de Engelse kolonisten en de Powhatan, waarbij verwondering en nieuwsgierigheid aan beide zijden overheersen en een wederzijds respect ontstaat.
43whf542lzhhqlloayhcngoqdaa 1140x570
Still 'The New World' via TMDB

Pocahontas

Het hart van het verhaal wordt gevormd door de ontluikende liefde tussen kolonist John Smith, subtiel vertolkt door Colin Farrell, en de jonge Pocahontas, prachtig gespeeld door Q’orianka Kilcher, die op dat moment slechts veertien jaar oud is. Regisseur Terrence Malick legt de focus op hun belevingen en de tedere manier waarop zij elkaars nieuwe werelden leren kennen. Het is een verhaal van ontdekking, verbinding en het overstijgen van culturele barrières.

Zondag op TV

The New World is een visueel poëtische vertelling van een iconische ontmoeting tussen twee werelden. Malicks benadering biedt een frisse kijk op een bekend verhaal en weeft een betoverend web van emoties en culturele ontdekkingen. Het is een film die je meeneemt op een unieke reis naar het verleden en je achterlaat met een gevoel van verwondering en schoonheid. The New World is zondag om 20.00 te zien op Net 5.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!