Taika Waititi na drie jaar nog steeds niet klaar met Star Wars script

Films
dinsdag, 19 september 2023 om 14:02
artboard 12
Taika Waititi, de regisseur van "Thor: Love and Thunder," heeft onlangs toegegeven dat hij zijn Star Wars-script nog steeds niet heeft voltooid, ondanks dat hij er al minstens drie jaar aan werkt. Deze onthulling vond plaats terwijl hij zijn collega-regisseur Shawn Levy eerde tijdens de TIFF Tribute Awards. Waititi sprak daar openlijk over zijn langdurige werk aan het script en zijn hoop dat het snel zal worden voltooid.
Lucasfilm kondigde in mei 2020 aan dat Taika Waititi werkte aan een Star Wars-film. Dit nieuws werd met veel anticipatie ontvangen, gezien Waititi's indrukwekkende prestaties, zoals het winnen van een Academy Award voor "Jojo Rabbit" en het regisseren van de veelgeprezen seizoensfinale van "The Mandalorian" op Disney+. De samenwerking met medeschrijver Krysty Wilson-Cairns, een BAFTA-winnaar, beloofde veel goeds voor de toekomstige film.
g9wlehkk4nhqokqorxsgnugymsu 1024x576
Ondanks deze aankondiging lijkt er sindsdien weinig voortgang te zijn geboekt. In een interview met The New York Times in 2022 gaf Waititi aan dat hij nog steeds aan het script werkte en dat de acceptatie ervan zou bepalen wanneer of zelfs of de film zou worden gemaakt.
Meer recentelijk leek Waititi te suggereren dat de hele film slechts een gerucht was, ondanks de officiële aankondiging. Hij reageerde op vragen over zijn betrokkenheid bij een Star Wars-film met een knipoog naar de vermeende geruchten die al drie jaar de ronde doen. Dit voedde speculaties over de status van het project.
ubqdizbtkbmsydrqveppr87uleh 1140x570
Still 'Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi' via TMDB
Lucasfilm-president Kathleen Kennedy heeft echter bevestigd dat de film nog steeds op de planning staat, maar dat de voortgang traag verloopt. Ze gaf aan dat er enkele aktes zijn, maar dat er nog steeds een derde akte moet worden ontwikkeld. Dit laat zien dat de film nog niet is afgeschreven, ondanks de uitdagingen.
Het feit dat Taika Waititi toegeeft dat hij zijn Star Wars-script na drie jaar nog niet heeft voltooid, werpt vragen op over de toekomst van het project. Hoewel het wachten op een nieuwe Star Wars-film spannend is voor fans, benadrukt dit ook de complexiteit van het creatieve proces en de prioriteiten van de betrokken filmmakers. Het blijft afwachten hoe dit verhaal zich verder ontwikkelt en wanneer we eindelijk meer zullen horen over Waititi's bijdrage aan het Star Wars-universum.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!