Russell Brand ontvangt staande ovatie in eerste optreden na aantijgingen

Films
zondag, 17 september 2023 om 16:22
p2h886s7r4znuyvp1elotq7jquz

Russell Brand ontvangt staande ovatie na emotioneel optreden

In het Troubadour Wembley Park Theatre in Londen beleefden fans zaterdagavond een emotioneel optreden van komiek Russell Brand. Het was het eerste publieke verschijnen van Brand sinds hij beschuldigd werd van verkrachting, aanranding en emotioneel misbruik door verschillende vrouwen. Terwijl de controversie rondom zijn persoon groeide, bleef Brand sterk en gefocust op zijn kunst, en dat was duidelijk te zien tijdens zijn optreden.
De avond begon met een dankwoord van Brand aan het publiek dat was komen opdagen. Een opvallend moment was het bordje dat een vrouw op de voorste rij omhoog hield met de boodschap "Wij staan achter je". Dit gebaar symboliseerde de steun die de komiek ontving, en het was een hartverwarmende start van de avond.
russbrandregpark140920early 1 50345412122 1140x570
Foto 'Russell Brand' via Wikimedia Commons

Steun tijdens eerste optreden

Brand, bekend om zijn scherpe humor en ongefilterde monologen, vroeg het publiek om niet te filmen en bedankte hen voor hun steun. "Ik waardeer jullie steun enorm, ik hou van jullie, ik wil een fantastische show voor jullie doen," zei hij. Hij erkende ook dat er bepaalde zaken waren waarover hij niet kon praten, maar het publiek begreep dat en reageerde met begripvol gelach.
Het optreden verliep verder zoals alle andere shows in zijn Bipolarisation-tour, die hem momenteel door het land voert. Hoewel Brand deze keer vaker op een papiertje keek en soms leek afgeleid, leverde hij nog steeds een indrukwekkende performance. Na afloop werd hij beloond met een minutenlange staande ovatie.

Russell Brand ontkent alle aantijgingen

Deze avond was een belangrijk moment voor Brand, want het was zijn eerste optreden nadat de beschuldigingen aan het licht waren gekomen. Het nieuws, onthuld in een onderzoek door The Sunday Times, The Times en Channel 4 Dispatches, heeft veel discussie en debat veroorzaakt. De beschuldigingen dateren van 2006 tot 2013 en variëren van verkrachting en aanranding tot emotioneel misbruik en seksuele intimidatie. Voorafgaand aan de publicatie van deze beschuldigingen, ontkende Russell Brand de aantijgingen in een video op YouTube. Hij beweerde dat al zijn relaties op vrijwillige basis waren en benadrukte dat hij altijd heeft gestreefd naar wederzijds begrip en instemming in zijn relaties.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!