Ontdek de magie van Kerst met de beste Kerstfilms op Netflix

Films
zondag, 17 december 2023 om 20:52
vubwbvhngojxou1kbgh6xfkzzta scaled
Met de naderende feestdagen in het vooruitzicht kijken we reikhalzend uit naar de meest betoverende films die Netflix te bieden heeft. Na een grondige verkenning van het uitgebreide aanbod op de streamingdienst, hebben we een zorgvuldig samengestelde lijst van onze favoriete kerstfilms voor je opgesteld.
Te midden van de overvloed aan vaak middelmatige en overdreven zoetsappige kerstfilms, hebben we gelukkig enkele pareltjes ontdekt die absoluut de moeite waard zijn, waaronder enkele tijdloze klassiekers, vermakelijke komedies, films voor het hele gezin en uiteraard mag enige romantiek ook niet ontbreken.

A Boy Called Christmas (2021)

vqyxsqiphgqucyfv7nomjvnw7tm 1140x570
Still 'A Boy Called Christmas' via TMDB
Regisseur: Gil Kenan
Cast: Maggie Smith, Isabella O'Sullivan, Michiel Huisman
IMDb-score: 6,7
Een jongen genaamd Nikolas begint aan een buitengewoon avontuur in het besneeuwde noorden. Zijn vader is daar op zoek naar het legendarische dorp van de elven, Elfhelm. Met een eigenzinnig rendier genaamd Blitzen en een trouwe muis als huisdier, ondervindt Nikolas al snel zijn lot en bewijst hij dat niets onmogelijk is.

The Christmas Chronicles (2018)

qy7arp5zxbcrupzdjrysqya4kc3 1140x570
Still 'The Christmas Chronicles' via TMDB
Regisseur: Clay Kaytis
Cast: Kurt Russell, Darby Camp, Judah Lewis
IMDb-score: 7,0
Wanneer twee kinderen per ongeluk de Kerstman in hun huis laten crashen, begint een onvergetelijk avontuur om samen de gestolen kerstcadeaus terug te krijgen. Kurt Russell schittert als een moderne, coole versie van de Kerstman in deze humoristische en hartverwarmende film.

Operation Christmas Drop (2020)

xo9ad3jjr14zxh1im4ntkgs8lss 1140x570
Still 'Operation Christmas Drop' via TMDB
Regisseur: Martin Wood
Cast: Kat Graham, Alexander Ludwig, Virginia Madsen
IMDb-score: 5,8
Een politieke assistent wordt naar een tropisch eiland gestuurd om te onderzoeken of het sluiten van een luchtmachtbasis noodzakelijk is. Daar ontdekt ze het hartverwarmende geheim van 'Operation Christmas Drop', een traditie waarbij militairen cadeaus en benodigdheden droppen aan afgelegen eilandbewoners.

Family Switch (2018)

qvohkf1i930zezhcqbmmflhtjri 1140x570
Still 'Family Switch' via TMDB
Regisseur: McG
Cast: Jennifer Garner, Ed Helms, Emma Myers
IMDb-score: 5,6
Wanneer twee ouders vlak voor kerst van lichaam wisselen met hun tienerkinderen na een zeldzame kosmische gebeurtenis, ontstaat er chaos in het gezin. Ondanks de relatief lage IMDb-score behoort Family Switch tot een van de betere nieuwe kerstfilms op Netflix. Met name Ed Helms, bekend van The Office, steelt de show.

Love Actually (2003)

erq91ng71gt1swg2uzuxrebgp5k 1140x570
Still 'Love Actually' via TMDB
Regisseur: Richard Curtis
Cast: Hugh Grant, Emma Thompson, Liam Neeson
IMDb-score: 7,6
Een ensemblecast brengt verschillende liefdesverhalen samen tijdens de kerstperiode in Londen. Met humor, romantiek en ontroerende momenten is "Love Actually" een moderne klassieker die het hart van elke kijker zal verwarmen.

How the Grinch Stole Christmas (2000)

fjmdgc7n1zks4nyd8pqmj5bjkwt 1140x570
Still 'Dr. Seuss' How the Grinch Stole Christmas' via TMDB
Regisseur: Ron Howard
Cast: Jim Carrey, Taylor Momsen, Jeffrey Tambor
IMDb-score: 6,3
Jim Carrey schittert als de humeurige Grinch, vastbesloten om Kerstmis te ontvreemden van het vrolijke stadje Whoville. Dit visueel verbluffende spektakel zit boordevol humor en ontroering, en het vertegenwoordigt een van Carrey's meest iconische rollen.
style="display:block; text-align:center;"
data-ad-layout="in-article"
data-ad-format="fluid"
data-ad-client="ca-pub-9640500527636757"
data-ad-slot="6744902590">
Geen zin om een kerstfilm te kijken? Waag je dan aan iets huiveringwekkends met onze favoriete horrorparels op Netflix, of dompel jezelf vanaf 21 december onder in de wereld van Zack Snyder's Rebel Moon. Netflix heeft in ieder geval weer voldoende aanbod om je tijdens de feestdagen te vermaken.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!