Van Animatie naar Live-Action: 10 geliefde klassiekers die binnenkort tot leven komen

Films
vrijdag, 14 juli 2023 om 16:49
2xwhig0awx83ntm5oq8w15vfb9c scaled
We kunnen onderhand wel stellen dat we leven in een waar "live-action" tijdperk. Bijna elke franchise heeft inmiddels wel een live-action uitbreiding gehad, waarvan sommige succesvoller zijn gebleken dan andere. Vooral Disney heeft de laatste jaren de gewoonte om al hun klassieke tekenfilms om te toveren tot live-action adaptaties. Gelukkig zijn er ook enkele voorbeelden te noemen die een stuk beter geslaagd zijn. De Pokémon-film: Detective Pikachu bleek een aangename verrassing te zijn en ook de live-action adaptaties binnen het Star Wars universum zijn over het algemeen goed ontvangen en vermakelijk om naar te kijken.
Laten we vooral eens kijken naar welke live-action remakes we binnenkort allemaal kunnen verwachten. Een aantal verschijnen vrij binnenkort en een aantal zijn momenteel in productie. Het is overigens niet alleen Disney die zich bezighoudt met live-action, ook Netflix doet steeds vaker een duit in het zakje.

The Lion King 2

lrn6u8vuanzdykbwkuvjelvnw2h 1140x570
Still 'The Lion King' via TMDB
Na het succes van de live-action versie van The Lion King kon een vervolg natuurlijk niet uitblijven. Het verhaal zal zich naar verluidt richten op de volwassen Simba en Nala en hun avonturen met hun eigen welpen. Het wordt interessant om te zien hoe dit iconische verhaal verder wordt uitgebreid.

Bambi

fgieklbmplof5cb88wod0cwhwte 1140x570
Still 'Bambi' via TMDB
Bambi, het hartverwarmende verhaal over het jonge hertje, krijgt ook een live-action remake. Dit zal een uitdaging zijn, aangezien het origineel bekendstaat om zijn prachtige animaties en emotionele lading. Het is afwachten hoe de filmmakers de charme van het origineel weten te behouden in deze nieuwe versie.

One Piece

mxsmripmosgpfgeg3snhjxfbwus 1140x570
Still 'One Piece' via TMDB
Liefhebbers van de geliefde manga en anime One Piece kunnen uitkijken naar de langverwachte live-action adaptatie die binnenkort op Netflix te zien zal zijn. Vanaf 31 augustus zal deze avontuurlijke wereld van piraten tot leven komen. Met een zorgvuldige regie en een getalenteerde cast heeft deze versie het potentieel om een spectaculaire en trouwe weergave te worden van het geliefde originele materiaal.

Beauty and the Beast Prequel

3oqpgbfreco3gr6lwelvgor1gps 1140x570
Still 'Beauty and the Beast' via TMDB
Ondanks dat er al eerder een live-action adaptatie van Beauty and the Beast is verschenen, is er momenteel een prequel serie in ontwikkeling die zich afspeelt vóór het oorspronkelijke verhaal. Deze hervertelling belooft een diepgaandere kijk te bieden op het betoverende verhaal van Belle en het Beest, en zal zich afspelen vóór de gebeurtenissen uit de live-action adaptatie van 2017.

Death Note

htnsfwssisr22w74bu4q4k3cs2 1140x570
Still 'Death Note' via TMDB
Netflix werkt momenteel aan een nieuwe live-action remake van de geliefde anime-serie "Death Note". Dit psychologische kat-en-muisspel, dat draait om een middelbare scholier en een bovennatuurlijk notitieboekje, zal een nieuw publiek kunnen bereiken met een aangepaste en realistische aanpak. Het zou gaan om een serie en de makers van Stranger Things zullen betrokken zijn bij de productie.

Lilo & Stitch

b5hcq4fmpztmgrzmxocgjzbemtc 1140x570
Still 'Lilo & Stitch' via TMDB
Een van de geliefde Disney-animatiefilms, Lilo & Stitch, zal ook een live-action adaptatie krijgen. Het hartverwarmende verhaal over vriendschap tussen een jong meisje en een buitenaards wezen zal ongetwijfeld vertederend worden in deze nieuwe vorm. Al is het maar de vraag of het de makers lukt om de unieke stijl en humor van het origineel te behouden.

Avatar: The Last Airbender

aitj1v64x9spxcxqqeaq5prezow 1140x570
Still 'Avatar: The Last Airbender' via TMDB
Na het succes van de geanimeerde serie zal Avatar: The Last Airbender nu ook als live-action serie worden gerealiseerd. Fans hopen dat deze nieuwe versie de magie en complexiteit van het origineel weet vast te leggen, in tegenstelling tot de teleurstellende vorige poging van een live-action adaptatie.

One Punch Man

32j3ztyrn4ocxkkavhfxableqnm 1140x570
Still 'One Punch Man' via TMDB
Net zoals One Piece krijgt ook de populaire manga en anime One Punch Man zijn eigen live-action adaptatie. Het verhaal van de onverslaanbare superheld Saitama belooft spectaculaire actie en humor. Het wordt echter een uitdaging om de buitensporige kracht van het hoofdpersonage op een geloofwaardige manier over te brengen naar live-action.

How To Train Your Dragon

kxkljl1v8myeu5xdu6w5vvmbwvz 1140x570
Still 'How to Train Your Dragon' via TMDB
De avonturen van de jonge Viking Hiccup en zijn draak Toothless hebben al vele harten veroverd in de animatiefilmreeks. Een live-action adaptatie biedt de mogelijkheid om deze fantasiewereld tot leven te brengen met verbluffende visuele effecten en een meeslepend verhaal.

Hercules

lefbkyjbn23keheoqy2wprjijeu 1140x570
Still 'Hercules' via TMDB
De klassieke Griekse mythe van Hercules zal ook een live-action behandeling krijgen. Dit epische verhaal over moed, heldendaden en goden zal ongetwijfeld groots worden opgezet. Het wordt interessant om te zien hoe de filmmakers de mythologische elementen tot leven brengen en de krachtige persoonlijkheid van Hercules tot uiting laten komen.
Het is duidelijk dat er nog veel remakes en adaptaties in het verschiet liggen. Het is aan de filmmakers om de essentie van de originele verhalen te behouden en tegelijkertijd nieuwe elementen toe te voegen om het publiek te verrassen en te vermaken. We hopen dat deze aankomende live-action remakes ons net zo kunnen betoveren als hun geanimeerde tegenhangers, hoewel we enige terughoudendheid voelen tegenover de overvloed aan live-action remakes die op ons afkomen. Het zou geweldig zijn als vooral Disney zich zou durven wagen aan nieuwe, unieke content in plaats van steeds terug te grijpen op eerdere successen.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!