Guillermo del Toro bevestigt: Geannuleerde Star Wars film draaide om Jabba the Hutt

Films
zondag, 08 oktober 2023 om 14:10
star wars episode vi return of the jedi original
Het Star Wars-universum staat bekend om zijn epische verhalen, iconische personages en grensverleggende filmmakers. Een van de meest opmerkelijke projecten die nooit het licht heeft gezien, was de geplande Jabba de Hutt-film van de getalenteerde regisseur Guillermo del Toro. In een recent gesprek met Collider onthulde del Toro enkele details over dit ambitieuze, maar helaas geannuleerde project dat fans van zowel Star Wars als zijn unieke filmstijl had kunnen betoveren.
Guillermo del Toro, beroemd om zijn ongelooflijke creatieve verbeelding en visuele pracht, heeft onthuld dat hij betrokken was bij het ontwikkelen van een film met Jabba de Hutt in de hoofdrol. Dit zou absoluut een gewaagde keuze zijn geweest voor een Star Wars-verhaal, maar als er iemand was die de perfecte mix van duistere grandeur en grenzeloze verbeelding kan neerzetten, dan is het del Toro wel.
zgladry6f8ydgf9skpiq3tpybum 1140x570
Still 'Star Wars: Return of the Jedi' via TMDB
Toen hem werd gevraagd hoe dicht hij daadwerkelijk bij de regiestoel van dit project was, bood del Toro een interessant inkijkje in zijn eigen unieke perspectief: "Nou, ik geloof dat een film pas werkelijkheid wordt wanneer deze op Blu-ray uitkomt." Begint del Toro. "Dat is het moment waarop ik weet dat het gaat gebeuren. Het gebeurt altijd op het laatste moment, dingen vallen weg. Dit is me al vele, vele, vele keren overkomen. We hebben gewerkt aan het opzetten van het verhaal van Jabba de Hutt, en ik was echt enthousiast. We hebben veel werk verzet. Maar uiteindelijk is het niet mijn eigendom, het is niet mijn geld. Het is een van die 30 scripts die uiteindelijk in de lade verdwijnen."
Deze oprechte en realistische kijk op de filmindustrie toont de veerkracht van een regisseur die heeft geleerd om de hoogte- en dieptepunten te accepteren. Del Toro erkent dat hij soms teleurgesteld kan zijn: "Ik keer altijd terug naar mijn team en zeg: Goede oefening, jongens. We hebben een geweldige wereld gecreëerd. We hebben geweldige dingen ontworpen. We hebben geleerd. Dus je mag nooit ondankbaar zijn voor het leven, wat het leven je ook voorschotelt. Er valt altijd iets te leren. Daarom vertrouw ik op het universum."
Het is jammer dat de Jabba de Hutt-film geannuleerd werd, zowel voor Guillermo del Toro als voor de fans van Star Wars. Toch benadrukt hij dat elke ervaring in de filmindustrie een kans biedt om te leren en te groeien. Hoewel we nooit zullen weten welk buitengewoon verhaal Del Toro voor Jabba had bedacht, blijft zijn optimisme en creatieve visie een bron van inspiratie voor filmmakers en fans over de hele wereld.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!