Grootse contentexodus bij Disney+: Tientallen series, specials en films verdwijnen binnenkort van de streamingdienst

Films
maandag, 22 mei 2023 om 12:30
dzruk44mjexqb63eufz3ulmm8kz
Disney trekt een hoop content terug van hun streamingdiensten Disney+ en Hulu. Tientallen series en specials gaan op 26 mei verdwijnen. De lijst bestaat voornamelijk uit series, specials en direct-to-streaming films.
De titels, die wereldwijd van Disney's streamingdiensten worden verwijderd, omvatten onder andere: Willow, Big Shot, Turner & Hooch, The Mighty Ducks: Game Changers, Just Beyond, Diary of a Future President, The Mysterious Benedict Society en The World According to Jeff Goldblum van Disney+ en Y: The Last Man, Dollface, The Hot Zone, Maggie, Pistol en Little Demon van Hulu.
Deze stap, die gepaard gaat met een kostenpost van $1,5 tot $1,8 miljard, werd aangekondigd tijdens de recente kwartaalcijfers van Disney op 10 mei. "We zijn bezig met het beoordelen van de content op onze DTC-services om deze af te stemmen op de strategische veranderingen in onze aanpak van content selectie", zei CFO Christine McCarthy.
6rpotydkjfincwksijwqojoopkx 1140x570
Still 'Willow' via TMDB
Disney is het volgende mediabedrijf dat content van zijn streamingplatforms verwijdert als kostenbesparende maatregel, nu de sector de kosten en strategie op dat gebied opnieuw bekijkt met een hernieuwde focus op winstgevendheid. Warner Bros. Discovery heeft eerder ook al een groot aantal series verwijderd van HBO Max, en ook AMC en Showtime gaan door een vergelijkbare herstructurering.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook en Twitter!