Famke Janssen aangekondigd als tweede hoofdgast tijdens Heroes Dutch Comic Con

Films
vrijdag, 29 september 2023 om 9:18
1dnh8u0ettsvepz3xmwtzbwuyz8
Op 18 en 19 november 2023 staat Nederland weer in het teken van het ultieme popcultuurevenement, Heroes Dutch Comic Con. Het is met veel opwinding en anticipatie dat de organisatoren hun tweede Special Guest voor deze wintereditie aankondigen, niemand minder dan de Nederlandse icoon Famke Janssen.
Jaarbeurs Utrecht zal het decor zijn voor dit spectaculaire evenement, waar fans de kans krijgen om deze getalenteerde actrice persoonlijk te ontmoeten, een gesigneerde herinnering te bemachtigen en brandende vragen te stellen. Eerder werd al aangekondigd dat de befaamde Elijah Wood eveneens van de partij zal zijn, waardoor deze editie nu al een onmisbaar hoogtepunt belooft te worden voor liefhebbers van comics, films en popcultuur.
Famke Janssen, geboren in 1964, verliet Nederland in de jaren tachtig om haar carrière als model voort te zetten bij vooraanstaande modehuizen zoals Yves Saint Laurent en Chanel in de Verenigde Staten. Haar diepgaande interesse in acteren resulteerde in bescheiden rollen, maar in 1995 brak ze wereldwijd door. Het was het jaar waarin ze schitterde als bondgirl Xenia Onatopp in de James Bond-film 'GoldenEye'. Deze rol markeerde het begin van een schitterende acteercarrière die haar naar de hoogste regionen van Hollywood bracht.
d9hd35ew4fdapgejhrlworufcal 1140x570
Still 'X-Men 2' via TMDB
De actrice verwierf eveneens roem met haar vertolking van dr. Jean Grey, ook wel bekend als Phoenix, in de originele X-Men-trilogie, gebaseerd op de beroemde stripboeken van Marvel Comics. In de rol van de roodharige mutant met telepathische en telekinetische krachten speelde Janssen een cruciale rol in deze geliefde superheldenfranchise. Enkele jaren na de release van de oorspronkelijke trilogie, keerde ze kortstondig terug als Jean Grey in 'The Wolverine' (2013) en 'X-men: Days of Future Past' (2014), wat haar status als een icoon van het genre alleen maar versterkte.
Tijdens Heroes Dutch Comic Con Winter Editie 2023 zal Famke Janssen beide dagen aanwezig zijn om haar fans te begroeten. Bezoekers kunnen niet alleen met haar op de foto gaan en een handtekening bemachtigen, maar ook hun prangende vragen aan haar stellen tijdens de Q&A-sessie op het hoofdpodium.
De entreetickets voor dit evenement zijn vanaf vandaag beschikbaar in de online ticketshop van Heroes Dutch Comic Con. Mis deze kans niet om een ontmoeting te hebben met een van Nederlands meest geliefde en internationaal gevierde actrices in de wereld van comics en popcultuur.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!