Film van Ena Sendijarević geselecteerd als Nederlandse Oscar-inzending

Films
donderdag, 07 september 2023 om 15:19
sweetdreams still 4 emoweemhoff lemmingfilm 1600x

"Sweet Dreams" is de Nederlandse Oscar-inzending

De Nederlandse Oscar-inzending voor de categorie International Feature Film is bekend: "Sweet Dreams," een film geregisseerd en geschreven door Ena Sendijarević en geproduceerd door Lemming Film. Deze opwindende aankondiging belooft een spannende 10 maart, wanneer de prestigieuze Oscars worden uitgereikt. Met topacteurs als Renée Soutendijk en Hans Dagelet in de hoofdrol, heeft "Sweet Dreams" alles in huis om wereldwijd een krachtige indruk achter te laten.
sweetdreams keystill emoweemhoff lemmingfilm 1600x 1140x570
Still 'Sweet Dreams' via Lemmingfilm / Bram van Woudenberg

Het Verhaal van "Sweet Dreams"

"Sweet Dreams" neemt ons mee naar de laatste dagen van het koloniale tijdperk, waar we Jan (gespeeld door Hans Dagelet), een Nederlandse suikerfabrikant, volgen. Zijn leven neemt een onverwachte wending wanneer hij plotseling op een afgelegen Indonesisch eiland overlijdt. Wanneer zijn familie overvliegt vanuit Nederland om het familiebedrijf over te nemen, ontdekken ze dat Jans concubine, Siti, een cruciale rol speelt in zijn testament. De getalenteerde Renée Soutendijk vertolkt de rol van de moeder in dit intrigerende verhaal.

Renée Soutendijk: Winnaar van het Filmfestival van Locarno

Renée Soutendijks rol in "Sweet Dreams" heeft veel aandacht getrokken, vooral na haar recente overwinning als beste actrice op het prestigieuze Filmfestival van Locarno. Dit is niet alleen een erkenning van haar buitengewone talent, maar versterkt ook de positie van "Sweet Dreams" als Nederlandse Oscar-inzending.
sweetdreams still 5 bramvanwoudenberg lemmingfilm 1600x 1140x570
Still 'Sweet Dreams' via Lemmingfilm / Bram van Woudenberg

De Oscars: Wat Komt Er Nog?

Nu "Sweet Dreams" de Nederlandse hoop vertegenwoordigt, wachten we gespannen af op de volgende stappen in de Oscar-campagne. Op 21 december worden de shortlists voor de Oscars bekendgemaakt, waarbij we hopen dat "Sweet Dreams" een prominente plek zal innemen. Vervolgens, op 23 januari, worden de uiteindelijke Oscar-nominaties aangekondigd, en het zou geweldig zijn om deze film daar te zien schitteren.
Als Nederlandse filmliefhebbers kunnen we met trots uitkijken naar de ultieme uitdrukking van erkenning op het wereldtoneel van de cinema, de Oscars. We hopen dat "Sweet Dreams" Nederland zal vertegenwoordigen en de Nederlandse filmindustrie in de schijnwerpers zal zetten op 10 maart.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!