Disney CEO Bob Iger erkent overmatige 'woke'-content: "We moeten terug naar de basis"

Films
vrijdag, 01 december 2023 om 13:10
dnp7zsq7svtaxbngkczxtyyvjeg scaled
Disney CEO Bob Iger heeft in zijn eigen bewoordingen toegegeven dat recente producties van Disney te zwaar leunden op sociale boodschappen en te weinig gericht waren op het daadwerkelijk vermaken van het publiek. Deze bekentenis deed de huidige leider van Disney tijdens een interview met Andrew Ross Sorkin van de New York Times, als onderdeel van de DealBook Summit 2023.
Tijdens een algemene discussie over de huidige staat van de filmindustrie vroeg Sorkin uiteindelijk aan Iger wat hij dacht dat "een politieke vraag zou kunnen zijn." Hij refereerde aan de kritiek op enkele 'woke'-films die groen licht kregen tijdens Igers afwezigheid.
bob iger 2019 disney legends awards ceremony d23 expo 2019 51440493471 1140x570
Foto 'Bob Iger' via Wikimedia Commons
Gevraagd naar hoe het bedrijf hiermee omgaat in het sterk gepolariseerde klimaat, antwoordde Iger: "Laten we beginnen met de inhoud en je opmerking over 'woke'-personages. Ons voornaamste doel bij het creëren van content is om te vermaken."
Iger erkende dat er een periode was waarin de makers uit het oog verloren wat hun belangrijkste doel moest zijn. Hij benadrukte dat entertainment centraal moet staan en dat positieve boodschappen slechts een bijproduct kunnen zijn. Hij noemde films als 'Black Panther' en 'Coco' als voorbeelden waarbij entertainment hand in hand gaat met positieve boodschappen.
disneys snow white 1 e1698432109480
Still 'Snow White' via Disney
Terugkomend op de recente content, concludeerde Iger: "Toen ik terugkwam, heb ik echt geprobeerd terug te keren naar onze roots, te onthouden dat we in de eerste plaats moeten vermaken. Als je verhaal een positieve impact kan hebben, is dat geweldig, maar dat zou niet het doel moeten zijn."
Wat betreft de standpunten van het bedrijf over sociale kwesties, benadrukte Iger dat hij een test toepast: "Is dit relevant voor het bedrijf? voor onze mensen? voor onze aandeelhouders?" Hij gaf voorbeelden van milieukwesties die van belang zijn voor het bedrijf en benadrukte dat dit geen politiek is maar gewoon zakelijk.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!