Daisy Ridley keert terug in haar rol als Rey en staat centraal in nieuwe Star Wars bioscoopfilm

Films
vrijdag, 07 april 2023 om 14:16
teh8u0kdljdtmafu4juos6zj2vu
Lucasfilm president Kathleen Kennedy heeft op de Star Wars Celebration in Londen aangekondigd dat Rey centraal zal staan in de eerste "Star Wars" speelfilm sinds "The Rise of Skywalker" uit 2019.
De aankondiging kwam voor velen als een verrassing, omdat er geen eerdere indicatie was dat Rey de focus van de volgende film zou zijn. Het project zal de gebeurtenissen na "The Rise of Skywalker" volgen en Rey's reis verkennen terwijl ze een nieuwe Jedi-orde opbouwt. De film wordt geregisseerd door Sharmeen Obaid-Chinoy, die bekend staat om haar met een Academy Award bekroonde documentaires "Saving Face" en "A Girl in the River: The Price of Forgiveness." Obaid-Chinoy is de eerste vrouw en de eerste persoon van kleur die een "Star Wars"-film regisseert.
De film wordt geschreven door Steven Knight, de maker van de geprezen televisieserie "Peaky Blinders". Knight's betrokkenheid is bijzonder opwindend, omdat hij bekend staat om het creëren van complexe, genuanceerde personages en het weven van intrigerende plotlijnen. Hoewel details over de film er verder nog niet zijn, speculeren fans al over wat dit zou kunnen betekenen voor de toekomst van de "Star Wars"-franchise. Zullen we bekende personages uit de originele trilogie zien, of ligt de focus alleen op Rey?
itphffrzrtmjkoywriyjxbzambe 1024x576
The Rise of Skywalker, Daisy Ridley. Disney©