Nieuwe John Cena-film ondergaat vergelijkbaar tragisch lot als "Batgirl"

Films
vrijdag, 10 november 2023 om 12:00
qbhy3zhrgjwdzd5hzuq8nbs7scm scaled
Ongeveer een jaar geleden verdween de "Batgirl"-film in de kluis van Warner Bros, wat voor de nodige opschudding zorgde in Hollywood. Het langverwachte Coyote vs. Acme, een film met live-action en CG-animatie die vorig jaar in New Mexico werd opgenomen, zal nu evenmin het daglicht zien. Deze beslissing volgt op de aanstelling van de ervaren animatie-executive Bill Damaschke, die eerder dit jaar de leiding van Warner Animation Group op zich nam.
"Voor drie jaar had ik het geluk om een film te maken over Wile E. Coyote, het meest vastberaden, gepassioneerde en veerkrachtige personage aller tijden," schreef filmmaker Dave Green op X nadat dit verhaal oorspronkelijk werd gepubliceerd. "Ik werd omringd door een briljant team dat hun ziel in dit project stortte. Tijdens de rit werden we omarmd door testpublieken die ons beloonden met fantastische scores."
qlppe7p9tzrtmaa4xsumr6s8bsc 1140x570
Still 'Looney Tunes Collection: Best of Road Runner Volume 1' via TMDB
De geschatte productiekosten van de film bedroegen ongeveer $72 miljoen, en het project wist belangrijke talenten van Warner Bros. aan te trekken, zowel voor als achter de camera. De sterrencast omvatte onder andere John Cena, bekend van de populaire DC-show Peacemaker. James Gunn, mede-hoofd van DC Studios, vervulde de rol van producent voor de film en leverde een bijdrage aan het verhaal.
Het voormalige leiderschap van Warner Bros. gaf groen licht voor de film in december 2020 als een productie bestemd voor HBO Max, hun opkomende streamingdienst. Later volgde de aankondiging dat Coyote op 21 juli 2023 zou worden uitgebracht. Ondanks deze planning werd er nooit een trailer uitgebracht voor de film, wat vragen opriep over de intenties van de studio met betrekking tot het project.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!