Biografische film over de legendarische bokser George Foreman nu te zien op Netflix

Films
zondag, 19 november 2023 om 11:47
p9kojgjfrizyd2i1w5qbwzlwbny scaled
Vanaf vandaag is de biografische film "Big George Foreman" beschikbaar op Netflix. Dit Amerikaanse sportdrama, geregisseerd door George Tillman Jr., werpt een blik op het leven van de legendarische zwaargewicht bokskampioen George Foreman, met Khris Davis in de hoofdrol. Hoewel de film te maken kreeg met enkele productievertragingen, slaagde het team erin om met een budget van $32 miljoen een meeslepend verhaal te creëren. De uiteindelijke release op 28 april 2023 werd enthousiast ontvangen door zowel critici als het publiek.
De ontwikkeling van "Big George Foreman" begon in 2021, en na verschillende productievertragingen vond de opname plaats van februari tot maart 2022 in New Orleans. Ondanks deze uitdagingen slaagde het team erin om een meeslepend verhaal te creëren dat het leven van George Foreman op indrukwekkende wijze belichtte.
pkujfy5icxzr2ug9jmrok5avnmk 1140x570
Still 'Big George Foreman' via TMDB
De film opent met een jonge George Foreman die in armoede leeft in Houston, Texas, te midden van zijn broers en zussen en zijn religieuze moeder Nancy. Foreman, geteisterd door woede-uitbarstingen, neemt een laatste wanhopige poging om zijn leven te veranderen en sluit zich aan bij het Job Corps. Hier ontmoet hij Desmond Baker, zijn kamergenoot, en dankzij de overtuiging van de voorzitter Doc Broadus, een bokstrainer, ontdekt Foreman zijn talent voor boksen.
Het verhaal volgt Foreman terwijl hij zijn weg baant door het bokscircuit, met hoogte- en dieptepunten in zijn carrière. Na een jaar boksen wint hij een gouden medaille voor de Verenigde Staten op de Olympische Zomerspelen van 1968. Hij verhuist naar Oakland, Californië, waar hij traint onder toezicht van voormalige kampioenen Dick Sadler en Archie Moore. Zijn opkomst in de bokswereld leidt tot een ontmoeting met journaliste Paula, met wie hij een relatie begint en uiteindelijk trouwt.
De film belicht niet alleen de triomfen van Foreman in de ring, maar ook zijn persoonlijke strubbelingen, waaronder zijn tumultueuze relatie met Paula en zijn neiging tot ontrouw. Het verhaal culmineert in zijn historische overwinning. De film “Big George Foreman” is nu te zien op Netflix. Bekijk hieronder de trailer.