Tragedie blijft Alec Baldwin achtervolgen: Nieuwe aanklacht na fataal schietincident op filmset

Films
woensdag, 18 oktober 2023 om 12:25
ubsorjjexqoxkjxmdpjxhwk3f4d 1
Alec Baldwin wordt opnieuw geconfronteerd met een mogelijke aanklacht, ditmaal voor dood door schuld, in verband met het fatale schietincident op de filmset van "Rust" in 2021. Tijdens dit incident kwam een cameravrouw om het leven en raakte een regisseur gewond. Volgens bronnen bij NBC News zijn openbare aanklagers in New Mexico van plan een nieuwe aanklacht tegen Baldwin in te dienen, met een geplande zitting in de komende maand.
Slechts vijf maanden geleden werd Baldwin vrijgesteld van vervolging, nadat aanvankelijk werd gedacht dat hij aangeklaagd zou worden voor dood door schuld. Dit besluit was gebaseerd op de ontdekking van "nieuwe feiten" die de juridische situatie leken te veranderen. Echter, openbare aanklagers hadden toen al geïmpliceerd dat Baldwin mogelijk opnieuw juridische stappen zou moeten ondergaan, en nu lijkt dat scenario werkelijkheid te worden.
u48arq4kzlbqpknu6yhaxhnal3z 1140x570
Still 'Alec Baldwin: Unscripted' via TMDB
Het oorspronkelijke incident draaide om een tragisch voorval waarbij Baldwin per ongeluk een echte kogel afvuurde in plaats van een ongeladen patroon tijdens het oefenen met een revolver. Deze noodlottige gebeurtenis resulteerde in de dood van cameravrouw Halyna Hutchins en de verwonding van regisseur Joel Souza. Baldwin, nu 65 jaar oud, heeft altijd volgehouden dat hij onschuldig is en dat het wapen niet opzettelijk is afgevuurd.
Naast de mogelijke nieuwe aanklacht voor dood door schuld, wordt Baldwin geconfronteerd met een aparte rechtszaak wegens nalatigheid. Drie leden van de filmcrew hebben deze zaak aangespannen, waarin wordt onderzocht of Baldwin en de productie van "Rust" adequaat veiligheidsmaatregelen hebben genomen om dergelijke ongevallen te voorkomen. Als een van de producenten van de film deelt Baldwin de verantwoordelijkheid voor de veiligheid op de set.
De zaak zal zich blijven ontwikkelen en de komende maanden ongetwijfeld in de aandacht blijven, terwijl zowel de juridische wereld als het publiek wachten op het definitieve oordeel in deze tragische zaak.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!