Aankondiging van nieuwe Star Wars film verwacht tijdens Star Wars: Celebration

Films
zaterdag, 18 februari 2023 om 13:47
3983265 gettyimages 1240948371
Star Wars Celebration komt eraan, het evenement vindt begin april plaats in Londen. Het is zeer waarschijnlijk dat we een hoop nieuws kunnen verwachten. Zo is de verwachting dat we meer te zien krijgen van de Ashoka serie, StarWars Visions seizoen 2, Skeleton Crew een tweede seizoen van Andor én een nieuwe film?
Volgens een bericht van THR zal tijdens de aanstaande editie van Celebration de nieuwe filmplannen worden onthuld - of het nu gaat om één film of een groter aantal is nog niet duidelijk. Als het wel gebeurt, betekent dit een verschuiving voor de Star Wars franchise die sinds de release van Episode IX: The Rise Of Skywalker in 2019 vooral gericht is op streaming series voor Disney+.
In de afgelopen jaren zijn verschillende filmprojecten aangekondigd, van Rogue Squadron tot een project van Taika Waititi, een film waarvoor Damon Lindelof een ‘writers’ room’ heeft samengesteld en iets wat geproduceerd wordt door Marvel-baas Kevin Feige. Maar geen van deze projecten heeft nog het levenslicht gezien en het is onduidelijk wat de volgende stap zal zijn voor de filmische toekomst van Star Wars.
Natuurlijk kunnen deze plannen nog veranderen in de komende maand voordat het evenement plaatsvindt. Maar als er inderdaad filmnieuws wordt aangekondigd zal dat zeker voor opwinding zorgen bij het publiek dat de afgelopen jaren vooral kennis heeft gemaakt met het Star Wars-universum op het kleine scherm. Tijdens de Celebration van vorig jaar vertelde Kathleen Kennedy nog dat de toekomst van de Star Wars-films zich zal gaan afspelen in de sequel era.
Al met al klinkt het allemaal erg spannend. Hopelijk zal de komende Star Wars Celebration ons inderdaad trakteren op nieuwe aankondigingen en verhalen uit een galaxy far, far away.