Huh? Sciencefictionfilm met Morgan Freeman onaangekondigd verwijderd van Netflix

Films
vrijdag, 01 december 2023 om 21:29
2rwkax0tu7tfiecbamndrj2vycq scaled
Netflix-gebruikers werden eerder vanavond geconfronteerd met de abrupte verwijdering van de veelbekeken film '57 Seconds', met Morgan Freeman en Josh Hutcherson in de hoofdrollen. Deze sci-fi-thriller, onder regie van Rusty Cundieff, genoot snel bekendheid en veroverde de toppositie als meest gestreamde film. Echter, tot grote verbazing van gebruikers is de film zonder enige voorafgaande aankondiging van het platform verdwenen.
Tot aan het moment van verwijdering bevond de film zich stevig bovenaan de lijst als de meest gestreamde film op Netflix. Kijkers die zich op dat moment in het midden van de film bevonden, ontdekten tot hun verrassing dat de titel uit hun kijklijst was verdwenen, wat tot onbegrip en frustratie leidde. Op diverse sociale media uiten gebruikers hun verwarring, met opmerkingen als "Ik wilde verder kijken, maar hij is uit mijn lijst verdwenen en helemaal niet meer te vinden!"
mrkld5fyjxujzkkzehvdn5woi90 1140x570
Still '57 Seconds' via TMDB
Netflix Nederland heeft tot op heden nog geen officiële reactie gegeven op de onverwachte verwijdering van de film. Dit gebrek aan communicatie laat onduidelijkheid bestaan over de mogelijke terugkeer van de film en roept vragen op over de reden achter de verwijdering. Het is opvallend en ongebruikelijk, gezien het feit dat het normaal gesproken ruim van tevoren bekend is wanneer films en series de streamingdienst zullen verlaten.
Zonder te diep in speculaties te treden, kan het succes van '57 Seconds' als enigszins onwenselijk worden beschouwd, gezien de behoefte van Netflix-originals, zoals 'Family Switch', om de aandacht van kijkers te trekken met het naderende weekend in het vooruitzicht. Voor degenen die de film alsnog willen bekijken, is '57 Seconds' beschikbaar voor verhuur via Pathé Thuis.