The Nerd Shepherd

EVERSPACE 2 Review – Epische ruimtegevechten voelen ouderwets, fijn en vertrouwd aan: de game is een must-play voor Sci-Fi liefhebbers!

Epische ruimtegevechten in games zijn de laatste jaren erg ondergewaardeerd geweest. Gelukkig brengt EVERSPACE 2, het vervolg op de oorspronkelijke EVERSPACE, daar verandering in. EVERSPACE 2 weet gelijk te boeien met een degelijk, solide en meeslepend verhaal, al blinkt de game echt uit door de toffe en vermakelijke gameplay waarbij de ruimtegevechten weer ouderwets, fijn en vertrouwd aanvoelen.

De game plaatst je in de rol van Adam Roslin, de protagonist van het eerste EVERSPACE-spel. In het vervolg is echter de klooncyclus die het mogelijk maakte om de herinneringen van Adam door te geven, verbroken. Als gevolg hiervan sterft je personage nu voorgoed, in tegenstelling tot de eerste EVERSPACE. Dit element van de game zorgt voor een meer open wereld ervaring. 

De game biedt meer dan 100 unieke locaties die verspreid zijn over meerdere sterrenstelsels. Dit uitgestrekte universum kan worden verkend met Adam’s ruimteschip. Hoewel er een hoofdverhaallijn is om te volgen, stelt de game je in staat om de diepe ruimte in te gaan en die op eigen tempo te verkennen.

EVERSPACE 2 is een looter-shooter RPG met arcade space dogfights, wat zorgt voor een fascinerende combinatie die voldoende diversiteit biedt in de gameplay. Hoewel de game er aan de buitenkant uitziet als een ruimtesimulator, is het meer gericht op het vermaken van de speler met flitsende ruimtegevechten. EVERSPACE 2 is alles behalve een poging eerdere succesvolle games zoals No Man’s Sky te evenaren, het doet namelijk compleet zijn eigen ding en de enige vergelijking die je zou kunnen maken is dat het zich afspeelt in de ruimte.

Everspacescreenshot

De epische ruimtegevechten zijn in EVERSPACE 2 buitengewoon vermakelijk en de controls werken soepel en plezierig. De korte afstandsgevechten waarbij je de uitgeruste schadetypes moet gebruiken om jezelf te optimaliseren tegen vijandelijke schilden en pantser bieden voldoende uitdaging. De uitgebreide reeks aanpassingsopties van de game heeft echter wel een prijs, je schuift namelijk voortdurend nieuwe loot en verbruiksartikelen door je inventory. Dit aspect van de game kan op een gegeven moment saai worden, al zorgt de constante stroom van nieuwe uitrusting er over het algemeen voor dat de game enigszins opwindend en fris blijft.

Voor de Sci-Fi liefhebbers is EVERSPACE 2 een absolute aanrader, het heeft niet de diepgaande lore die je bijvoorbeeld kan verwachten in Star Wars-games of andere Sci-Fi franchises, maar de game maakt dit meer dan goed door de zeer vermakelijke ruimtegevechten. Bepaalde dingen kunnen soms wat repetitief worden maar dit is uiteindelijk niet een enorme frustratie gebleken.

Volg The Nerd Shepherd op Facebook en Twitter 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen