The Nerd Shepherd

EA kondigt nieuwe singleplayer “Black Panther”-game aan, ontwikkeld door Cliffhanger Games

Still 'Marvel's Avengers' via Square Enix

Electronic Arts (EA) heeft officieel bevestigd dat het werkt aan een singleplayer game met Black Panther als hoofdpersonage. Om dit ambitieuze project te realiseren, heeft de uitgever een geheel nieuwe studio opgericht genaamd Cliffhanger Games, gevestigd in Seattle. Cliffhanger Games wordt geleid door Kevin Stephens, voorheen studiohoofd van Monolith Productions, bekend van games zoals Middle-earth: Shadow of War. Met Stephens’ indrukwekkende ervaring zijn de verwachtingen voor de nieuwe studio hooggespannen.

Still 'Marvel's Avengers' via Square Enix
Still 'Marvel's Avengers' via Square Enix

Wakanda ontdekken

Stephens heeft al diverse ervaren veteranen uit de Halo- en God of War-reeksen weten aan te trekken voor de samenwerking tussen Cliffhanger Games en Marvel Games. Met dit getalenteerde team streeft Stephens ernaar om spelers een authentieke Black Panther-ervaring te bieden, waarbij ze het gevoel hebben daadwerkelijk het Black Panther-pak te dragen. Spelers zullen de mogelijkheid hebben om op eigen houtje Wakanda te verkennen, wat een opwindend element belooft toe te voegen aan de gameplay. Hoewel de game nog in een vroeg stadium van ontwikkeling is, is er op dit moment nog geen releasedatum bekendgemaakt.

Nog meer "Black Panther"-games

Het is interessant om op te merken dat deze aankomende third-person game niet de enige titel is waarin de held de hoofdrol speelt. Er gaan geruchten dat de studio van Amy Hennig ook werkt aan een game met Black Panther in de hoofdrol, waarin hij zij aan zij vecht met Captain America. Dit belooft een boeiende toevoeging te zijn aan het groeiende aanbod van Marvel-games.

LEES OOK | Eerste beelden van iconisch Marvel-personage “Kraven the Hunter” onthuld in langverwachte trailer!

Still 'Marvel's Avengers' via Square Enix
Still 'Marvel's Avengers' via Square Enix

Weinig details bekend

Fans van Black Panther en het Marvel-universum zullen ongetwijfeld reikhalzend uitkijken naar meer informatie over deze nieuwe game. Hoewel er momenteel nog weinig details beschikbaar zijn, is de combinatie van EA, Cliffhanger Games en het geliefde personage Black Panther veelbelovend. Hopelijk krijgen we binnenkort meer inzicht in de ontwikkeling en kunnen we de gameplay en een mogelijke releasedatum verwachten.

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen