The Nerd Shepherd

Disney+ neemt blad uit Netflix’ boek en gaat wachtwoorddeling aanpakken

Disney

In een tijdperk waarin digitale content consumptie steeds meer de norm wordt, zijn streamingdiensten zoals Disney+ en Netflix populaire keuzes geworden voor entertainment. Echter, het delen van accountwachtwoorden heeft geleid tot uitdagingen voor deze platforms. Na het succes van Netflix bij het aanpakken van deze kwestie, heeft Disney besloten om een vergelijkbare koers te varen.

Het delen van accountwachtwoorden is een al lang bestaand probleem voor streamingdiensten. Hoewel de meeste platforms dit gedrag formeel verboden hebben, hebben velen het gedoogd om klanten flexibiliteit te bieden bij het delen van hun accounts met vrienden en familie. Dit heeft echter ook geleid tot verlies aan inkomsten voor deze platforms.

Disney+ scherpt beleid aan tegen wachtwoorddeling

Disney+ heeft aangekondigd dat het een actieplan gaat implementeren om wachtwoorddeling tegen te gaan. Bob Iger, de topman van Disney, onthulde dat het bedrijf momenteel bezig is met het onderzoeken van manieren om accountdeling aan te pakken. Hij benadrukte ook dat Disney het belang begrijpt van het bieden van mogelijkheden voor abonnees om hun accounts te delen met vrienden en familie, maar dat dit binnen bepaalde grenzen moet gebeuren.

Foto Bob Iger
Foto 'Bob Iger' via Wikimedia Commons

Netflix's succesvolle aanpak stimuleert Disney+

De aankondiging van Disney komt nadat Netflix eerder al stappen heeft ondernomen om accountdeling te beperken. Deze strategie bleek succesvol voor Netflix, waarbij het aantal betaalde abonnees aanzienlijk steeg na de implementatie van strengere maatregelen tegen wachtwoorddeling. Dit succes heeft andere streamingdiensten, waaronder Disney+, aangemoedigd om soortgelijke stappen te overwegen.

Hoewel sommige critici van mening zijn dat het aanpakken van wachtwoorddeling kan leiden tot een negatieve reactie van klanten, suggereert het succes van Netflix dat veel abonnees bereid zijn om voor de waarde van de dienst te betalen en niet langer afhankelijk willen zijn van gedeelde accounts.

LEES OOK | Heel Hollywood haat Disney CEO Bob Iger: “I think that’s a f*cking shame Bob!”

Aanvullende voorwaarden voor accountdeling op komst

Disney heeft aangekondigd dat het later dit jaar begint met het bijwerken van de abonnementsovereenkomsten met aanvullende voorwaarden en beleid voor het delen van accounts. Hoewel de exacte details nog moeten worden vrijgegeven, is het duidelijk dat Disney van plan is om een balans te vinden tussen het waarborgen van accountveiligheid en het aanbieden van redelijke opties voor abonnees om hun accounts te delen.

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen