The Nerd Shepherd

Borstomvang van Lara Croft in de nieuwe Amazon Prime-serie “Tomb Raider” zorgt voor discussie

Tomb Raider

Phoebe Waller-Bridge, de schrijfster en uitvoerend producent van de aankomende live-action Tomb Raider-serie legt uit hoe de show zal omgaan met Lara Croft als “sekssymbool”. In een interview met Vanity Fair ging Waller-Bridge in op de seksualisering van Lara Croft in de Tomb Raider-franchise. “We hebben het over borsten! We voeren het gesprek,” zei Waller-Bridge. 

Blijkbaar is het gesprek over Lara’s lichaamstype in de serie een gevoelig onderwerp geworden in de schrijverskamer van Tomb Raider. Volgens Waller-Bridge worden er discussies gevoerd over of Lara afgebeeld moet worden met een atletisch postuur of haar traditionele “volle” verschijning. “Ze is een Tomb Raider, dus ze is ontzettend fit,” zei Waller-Bridge. “Ze moet zich voortdurend door kleine rotskloven wurmen. Het is een andere ervaring om door een smalle rotskloof te kruipen als je grotere borsten hebt dan wanneer je kleinere borsten hebt.” 

LEES OOK | “And Just Like That” Recensie door Fabian van der Gijze: “Is het 2e Seizoen écht zo woke?”

De deal van Waller-Bridge met Amazon om een live-action Tomb Raider-serie te produceren werd in januari aangekondigd. Daarnaast zijn er ook een nieuwe live-action film en een nieuwe game in productie die naar verluidt verbonden zullen zijn met dezelfde wereld als de serie. Zowel Amazon als dj2 Entertainment zijn betrokken bij de Tomb Raider-film en -serie. Crystal Dynamics, de ontwikkelaar van het spel Tomb Raider: Definitive Survivor Trilogy, zal blijven werken aan het volgende spel in de serie, maar met Amazon Games als uitgever.

Tomb Raider
Still 'Tomb Raider' via TGDB

Er is ook een Tomb Raider-animeserie in ontwikkeling voor Netflix, met Hayley Atwell, bekend van Agent Carter, in de rol van Lara. De Netflix-anime heeft momenteel een bestelling voor twee seizoenen en zal het verhaal voortzetten na Shadow of the Tomb Raider.

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen