The Nerd Shepherd

Artwork van de Prime Video-serie “Fallout” zit boordevol teleurstellende AI-kunst

Fallout

Amazon heeft onlangs enthousiast aangekondigd dat de langverwachte Fallout TV-serie in 2024 zal debuteren. De aankondiging, gedaan via een nostalgische postkaartachtige afbeelding met Vault Boy die de duim omhoog steekt in het zonnige Los Angeles, deed de harten van fans sneller kloppen. Maar bij nader inzien lijkt er iets grondig mis te zijn met deze afbeelding. Zou het kunnen dat een stuntelige AI-kunstenaar hier zijn digitale kwast heeft gezwaaid?

Storm van kritiek op Social Media

De afbeelding werd gepost op 23 augustus, dezelfde dag waarop een teaser van de nieuwe Fallout show werd vertoond aan de aanwezigen op Gamescom 2023. Het was een ontwikkelaar genaamd “Kenney,” bekend om zijn bijdragen aan gratis game-assets, die via Twitter liet weten dat Amazon ogenschijnlijk niet in staat is om een echte kunstenaar in te huren. De reacties op zijn tweet stroomden al snel binnen en zaten vol met observaties van vreemde afwijkingen in de afbeelding. 

LEES OOK | Marvel’s “Secret Invasion”-intro roept vragen op over het gebruik van A.I in de filmindustrie

AI-blunders in Fallout's aankondigingsafbeelding

Ten eerste valt meteen de palmboom voor het gele gebouw op. Hij lijkt nogal klungelig in de afbeelding geplaatst te zijn, alsof hij er als een vreemde eend in de bijt bijhangt. Dan hebben we de benen van de vrouw aan de linkerkant van de afbeelding. Op de een of andere manier lijkt ze er drie te hebben, en één van die benen verdwijnt op mysterieuze wijze in een cluster witte bloemen. De rode taxi aan de voorkant van het tafereel maakt de verwarring compleet. De koplampen en motorkap lijken zich aan de achterkant te bevinden, terwijl het stuurwiel zich aan de verkeerde kant lijkt te bevinden, namelijk aan de voorkant. Het trottoir lijkt net zo breed te zijn als de straat zelf, en aan de overkant van de straat lijken auto’s in dezelfde richting te rijden. 

De toekomst van creatieve banen

Deze onthullingen roepen niet alleen vragen op over de kwaliteit van deze aankondigingsafbeelding, maar werpen ook een scherp licht op de arbeidsmarkt binnen de creatieve sector. Terwijl steeds meer studio’s hun vertrouwen stellen in AI-technologieën, komen traditionele banen steeds meer onder druk te staan.

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen