The Nerd Shepherd

Bekroonde Sciencefiction uit 2016 vanaf vandaag te zien op Prime Video

Arrival

Vanaf vandaag kun je de topfilm “Arrival” bekijken op Prime Video. Dit meesterwerk, geregisseerd door Denis Villeneuve, is een Amerikaanse sciencefiction-dramafilm uit 2016. Het verhaal is gebaseerd op het korte verhaal “Story of Your Life” uit 1998 van Ted Chiang, en met Amy Adams in de hoofdrol neemt de film je mee op een boeiende reis door taal, communicatie en intergalactische ontmoetingen.

In “Arrival” volgen we het aangrijpende verhaal van Louise Banks, gespeeld door de geweldige Amy Adams. De film begint met het hartverscheurende verlies van Banks’ dochter, Hannah, aan een ongeneeslijke ziekte. Tegelijkertijd duiken er twaalf buitenaardse ruimteschepen op boven verschillende plekken op aarde, wat zorgt voor wereldwijde paniek en onzekerheid.

LEES OOK | Recensie: “The Creator” – Episch, ontroerend, fenomenaal. De beste Sciencefictionfilm van 2023!?

Arrival
Still 'Arrival' via TMDB

De Verenigde Staten roepen de hulp in van Banks en natuurkundige Ian Donnelly (Jeremy Renner) om de taal van de buitenaardse wezens te ontcijferen en te begrijpen. Terwijl ze communiceren met de zevenledige aliens, ook wel ‘heptapods’ genoemd, ontvouwt zich een intrigerend verhaal over de kracht van taal en de diepgaande verbinding tussen communicatie en begrip. De aliens, door Donnelly liefkozend Abbott en Costello genoemd, communiceren via een complexe geschreven taal bestaande uit palindromische zinnen met cirkelvormige symbolen.

Naast Amy Adams en Jeremy Renner schitteren Forest Whitaker, Michael Stuhlbarg en Mark O’Brien in ondersteunende rollen. Geregisseerd door Denis Villeneuve, oogstte de film lof voor het verhaal, de regie van Villeneuve en de verkenning van communicatie met buitenaardse intelligentie.

Arrival
Still 'Arrival' via TMDB

“Arrival” beleefde zijn wereldpremière op het Filmfestival van Venetië op 1 september 2016 en werd later dat jaar in de Verenigde Staten uitgebracht door Paramount Pictures. De film werd wereldwijd positief ontvangen en bracht $203 miljoen op. Het ontving acht nominaties bij de 89e Academy Awards, waarbij het de Oscar voor Beste Geluidsbewerking won.

Amy Adams kreeg lof voor haar indrukwekkende vertolking van Louise Banks, met nominaties voor de BAFTA, SAG, Critics’ Choice en de 74e Golden Globe Awards, waar ze genomineerd was voor de Golden Globe Award voor Beste Actrice. De film werd ook bekroond met de Ray Bradbury Award voor Uitstekende Dramatische Presentatie en de Hugo Award voor Beste Dramatische Presentatie in 2017.

Arrival
Still 'Arrival' via TMDB

Kortom, “Arrival” is niet alleen een visueel en emotioneel meeslepende film, maar ook een meesterwerk dat diep ingaat op de complexiteit van taal, communicatie en menselijke verbinding. Nu beschikbaar op Prime Video, is het een absolute aanrader voor liefhebbers van sciencefiction en iedereen die houdt van een verhaal dat de grenzen van het genre overstijgt.

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen