The Nerd Shepherd

NTR verwijdert aflevering met Thijs Römer uit kinderprogramma “Kamp Koekieloekie”

Thijs Römer

De Nederlandse publieke omroep NTR heeft besloten een aflevering van het geliefde kinderprogramma Kamp Koekieloekie, waarin Thijs Römer een bijrol speelt, te verwijderen. Deze beslissing komt als een reactie op de recente veroordeling van Römer voor online zedendelicten met minderjarige meisjes. Hoewel de aflevering al eerder was uitgezonden, is besloten om verdere herhalingen ervan stop te zetten en het ook te verwijderen van het NPO Start-platform.

Thijs Römer
Still 'Kapitein Rob en het Geheim van Professor Lupardi' via TMDB

Aflevering "Kamp Koekieloekie" verwijderd

De keuze om de bewuste aflevering niet langer beschikbaar te maken, werd genomen na nauw overleg tussen de NTR en de NPO. De woordvoerster van de NTR heeft dit bevestigd na berichtgeving door RTL Boulevard. De omroep gaf aan dat het verwijderen van de aflevering een gevolg is van de recente veroordeling van Thijs Römer voor zijn betrokkenheid bij online zedendelicten met minderjarige meisjes.

LEES OOK | Acteur Thijs Römer veroordeeld tot gevangenisstraf en 240 uur taakstraf

Verontwaardiging na uitzenden aflevering met Thijs Römer

De aflevering in kwestie, die als herhaling werd uitgezonden, leidde tot verontwaardiging onder de kijkers nadat zij Thijs Römer op het scherm zagen verschijnen. Dit kwam in een week waarin Römer in de rechtbank in Assen veroordeeld werd tot een gevangenisstraf van drie maanden, waarvan twee voorwaardelijk, en een werkstraf van 240 uur. 

Thijs Römer
Still 'F*ck de Liefde' via TMDB

De controversiële situatie rond Thijs Römer heeft geleid tot een bredere discussie over de verantwoordelijkheid van mediabedrijven in het licht van dergelijke juridische veroordelingen. Het besluit van de NTR om de aflevering met Römer uit Kamp Koekieloekie te verwijderen, onderstreept het belang van ethische overwegingen en het beschermen van jonge kijkers tegen beelden die verband houden met personen die zijn veroordeeld voor ernstige misdrijven.

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen