The Nerd Shepherd

HBO onthult meer details over nieuwe “Dune” spin-off serie met Emily Watson en Shirley Henderson

Dune spin-off serie

Terwijl buiten de kantoren van HBO in Manhattan SAG-protestanten actievoerden, onthulde Casey Bloys, de CEO en voorzitter van HBO, details over wat er op het programma staat voor 2024. De nieuwsgierigheid van fans naar wat er komen gaat is groter dan ooit, en HBO heeft eindelijk meer details gedeeld over onder andere de langverwachte “Dune” spin-off serie die nu de naam draagt “Dune: The Prophecy.” 

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de serie en zal naar verwachting in het najaar van 2024 te zien zijn op de streamingdienst. Voorheen stond de serie bekend als “Dune: The Sisterhood” maar heeft nu een definitieve titel gekregen: “The Prophecy.” 

LEES OOK | Releasedatum seizoen 2 van HBO-hitserie “House of the Dragon” bekend gemaakt

Dune
Still 'Dune' via TMDB

De serie werpt een uniek licht op het uitgestrekte “Dune”-universum door terug te gaan naar een periode die 10.000 jaar voor de opkomst van Paul Atreides plaatsvindt. In deze prequel volgen we de Harkonnen-zussen terwijl ze strijden tegen krachten die de toekomst van de mensheid bedreigen en de legendarische sekte genaamd de Bene Gesserit oprichten. Emily Watson zal de rol van Valya Harkonnen vertolken, terwijl Shirley Henderson Tula Harkonnen speelt.

De serie is een project van Legendary Television en wordt gecreëerd, geschreven en uitvoerend geproduceerd door Diane Ademu-John, die tevens co-showrunner is samen met Alison Schapker. Andere uitvoerend producenten zijn onder meer Denis Villeneuve, Jon Spaihts, Scott Z. Burns, en een aantal andere getalenteerde professionals die betrokken zijn bij het tot leven brengen van deze epische prequel.

Dune: Part Two
Still 'Dune: Part Two' via TMDB

Bloys bevestigde ook de komst van “House of the Dragon” seizoen 2, “True Detective: Night Country,” “Curb Your Enthusiasm” Season 12, “Jerrod,” “The Sympathizer,” “The Jinx” Season 2, “The Regime,” en “The Penguin.” Echter, één serie die niet doorgaat is de spin-off van Steven Soderbergh’s Cinemax-serie “The Knick,” waar op dit moment geen plannen voor zijn.

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen