The Nerd Shepherd

Gerard Butler schittert als heldhaftige piloot in de nieuwe bioscoopfilm ‘Plane’

Gerard Butler is dé perfecte keuze voor de hoofdrol in de nieuwe bioscoopfilm ‘Plane’ van de Franse regisseur Jean-François Richet. In de film speelt Butler de rol van Brodie Torance, een piloot van Tailblazer Airlines die zich samen met zijn copiloot en stewardess ontfermen over de passagiers nadat hun vlucht in slecht weer na een noodlanding terechtkomt op een afgelegen eiland vol met rebellen. De film begint vrij vlot en de spanning zit er snel in.

 

De schotse acteur weet zich in ‘Plane’ al snel te ontpoppen tot een ware held terwijl de film hem in eerste instantie introduceert als een echte family-man. De andere personages in de film worden goed geïntroduceerd waardoor je al snel met ze meeleeft en hoopt dat ze veilig thuiskomen. Mike Colter speelt de rol van de imposante gevangene Louis Gaspare, en Evan Dane Taylor is de keiharde rebellenleider Junmar. Daniella Pineda zorgt als stewardess Bonnie voor het vrouwelijke element in het verhaal en Yoson An speelt de rol van copiloot Dele.

‘Plane’ is een film die het publiek één uur en drie kwartier in het verhaal weet te houden. De noodlanding op het afgelegen eiland en de confrontatie met de meedogenloze rebellen die het eiland bezetten zorgen al snel voor vermakelijke, spannende film. Het verhaal bouwt mooi op naar de climax en de regisseur weet de kijker op een zeer spannende manier mee te nemen in het hele avontuur, al is het op sommige momenten vrij voorspelbaar maar voelt niet persé als een tekortkoming. Het deed ons vooral heel erg denken aan de betere actiefilms uit de jaren 90 zoals Speed of Con-air, om maar iets te noemen.

‘Plane’ draait nu in de bioscoop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen