Bloederige bioscoopfilm van regisseur Eli Roth binnenkort te zien op Netflix

Films
dinsdag, 07 mei 2024 om 10:00
txhfojq3lejgciqxypvifjy6zuo
Vanaf 30 mei is de slasher-film Thanksgiving te zien op Netflix. De horrorfilm, geregisseerd door niemand minder dan Eli Roth en geschreven door Jeff Rendell, draaide vorig jaar nog in de bioscoopzalen maar komt deze maand dus al naar de streamingdienst.
Gebaseerd op een verhaal van Roth en Rendell, is Thanksgiving de derde langspeelfilm die voortkomt uit fictieve trailers die deel uitmaakten van de Grindhouse-double feature uit 2007. Eerder zagen we al Machete (2010) van Robert Rodriguez en Hobo with a Shotgun (2011) van Jason Eisener. Maar deze keer is het de beurt aan Thanksgiving, met een cast bestaande uit Patrick Dempsey, Addison Rae, Milo Manheim, Jalen Thomas Brooks, Nell Verlaque, Rick Hoffman en Gina Gershon.
Het verhaal speelt zich af in een klein stadje in Massachusetts tijdens het Thanksgiving-feest, waar een moordenaar in een John Carver-masker terreur zaait onder de lokale bevolking. Het begint allemaal met een Black Friday-verkoop bij de lokale RightMart-supermarkt, waar een onbeheersbare menigte zich verzamelt voor de deuren. Wat volgt is een gruwelijke nachtmerrie waarin meerdere mensen op afschuwelijke wijze om het leven komen. Een jaar later keert Bobby terug naar Plymouth, waardoor de spanningen tussen de personages enkel toenemen.
Thanksgiving ontving lovende kritieken van critici bij zijn release. De film wist wereldwijd maar liefst 46 miljoen dollar op te brengen, en het lijkt erop dat het verhaal nog niet ten einde is aangezien er ook al een vervolg is aangekondigd!
Met een IMDb-score van 6.3 is het een degelijke horrorfilm die ongetwijfeld weer goed gaat scoren op de streamingdienst. Horrorfans zitten sowieso de laatste tijd wel gebakken bij Netflix, aangezien ze naast de hitserie FROM binnenkort ook de serie Chucky zullen gaan uitzenden.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!