The Nerd Shepherd

Documentaire over controversiële Star Wars Holiday Special uit 1978: ‘A Disturbance in the Force’ binnenkort te zien!

Als het gaat om verhalen vertellen in de wereld van Star Wars, is er één uitzondering die er met kop en schouders bovenuit steekt: The Star Wars Holiday Special uit 1978. Deze special wordt onder de loep genomen in de aankomende documentaire ‘A Disturbance in the Force’.

Star Wars fans weten dat de originele trilogie enorme geliefd zijn. Er is echter één ding dat fans niet snel zullen vergeten: de Star Wars Holiday Special uit 1978. Het was een televisiespecial die op 17 november werd uitgezonden en was bedoeld om fans in de kerststemming te brengen.

Het plot draait om Chewbacca en Han Solo die naar de Wookiee-thuiswereld Kashyyyk proberen te reizen om Life Day te vieren, maar worden tegengehouden door een “Imperial blockade”. Terwijl ze wachten op een kans om de planeet te bereiken, zien we Chewie’s familie die de tijd doorkomt met verschillende vormen van entertainment.

Hoewel de special een leuke manier was om de vakantieperiode in te luiden, was het al snel duidelijk dat de kwaliteit van de special ver onder de maat was. Het werd snel van de televisie gehaald en is sindsdien uitgegroeid tot een cultklassieker, geliefd om zijn ongewone mix van elementen en het feit dat het een product is van zijn tijd.

De documantaire gaat deze maand in première op het South by Southwest Film Festival en er is nu al een officiële teaser uitgebracht. Bekijk de teaser voor ‘A Disturbance in the Force’ hierboven.

‘A Disturbance in the Force’ gaat op 11 maart in première op het South by Southwest Festival.

Volg ons op Facebook en Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen