The Nerd Shepherd

Spannende gameverfilming uit 2016 nu opnieuw te zien via Prime Video

Assassin’s Creed, de actie-avonturenfilm uit 2016 gebaseerd op de gelijknamige computerspelserie, is nu te zien op Prime Video. Geregisseerd door Justin Kurzel en met een sterrencast bestaande uit onder andere Michael Fassbender, Marion Cotillard, Michael K. Williams en Ariane Labed, neemt de film ons mee in hetzelfde intrigerende universum als de populaire videogames en breidt de mythologie van de franchise uit met een origineel verhaal.

We volgen Callum Lynch, gespeeld door Michael Fassbender, die dankzij een revolutionaire technologie genaamd de Animus genetische herinneringen herbeleeft. In de huid van zijn voorouder Aguilar de Nerha belandt hij in het Spanje van de 15e eeuw. Tijdens deze reis door het verleden ontdekt Callum dat hij een afstammeling is van de Assassins, een mysterieus en geheim genootschap dat strijdt tegen de machtige Templars.

LEES OOK | Spectaculaire trailer van nieuwe Ghostbusters-film “Frozen Empire” onthuld

Assassin's Creed
Still 'Assassin's Creed' via TMDB

Deze ontdekking zuigt Callum in een epische reis vol actie, avontuur en intrige, waarbij hij niet alleen zijn eigen identiteit en erfenis ontrafelt, maar ook de vaardigheden en kennis opdoet die nodig zijn om de Templars in de moderne tijd te confronteren. De film combineert historische settings met geavanceerde technologie en biedt een meeslepende kijk op de eeuwenoude strijd tussen goed en kwaad.

Hoewel Assassin’s Creed bij de release in 2016 niet door alle critici even goed werd ontvangen, verdient de film zeker een herkansing. Het is een moedige poging van de makers om zich te wagen aan een populaire videogame-franchise. Dit gebeurde in een tijd waarin er nog veel minder draagvlak was voor dit soort projecten, in tegenstelling tot bijvoorbeeld het afgelopen jaar, waar we hebben kunnen genieten van series zoals de HBO-serie “The Last of Us” en natuurlijk de kaskraker “The Super Mario Bros. Movie”.

Assassin's Creed
Still 'Assassin's Creed' via TMDB

Met de recente release van de nieuwste game in de Assassin’s Creed-franchise, genaamd “Assassin’s Creed: Mirage,” is dit het perfecte moment om de film uit 2016 opnieuw te bekijken. Duik in de rijke geschiedenis, de epische gevechten en het mysterie van de Assassins en Templars. Dit avontuur zal zowel fans van de videogames als nieuwkomers aanspreken, en je kunt de film nu gemakkelijk vanuit je eigen huis streamen via Prime Video.

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen